تکثیر پتوس
معرفی گیاه پتوس
پتوس معروف به پیچک خانگی، گیاهی رونده با رشد زیاد است که در دفترها و خانهها بسیار دیده میشود. پتوس در محیط گرم بهتر رشد میکند و میزان رشد آن زیاد است. ویژگی برجسته این گیاه مقاومت و تطبیق پذیری بسیار زیاد با محیط است. پتوس از جمله گیاهانی است که به افزایش اکسیژن و رطوبت در محیط کمک میکند.
پتوس انواع مختلفی دارد که از میان آنها پتوس طلایی، پتوس ملکه مرمر و پتوس جید معروف تر هستند. پتوس شرایط نگهداری آسانی دارد و هر اتاق با نور کم، مناسب برای نگه داشتن این گیاه آپارتمانی زیبا است.
تکثیر پتوس با استفاده از روش قلمه زدن
تکثیر پتوس راحت است و از سه روش انجام میشود که شامل قلمه زدن پتوس در آب، قلمه زدن پتوس در خاک و تقسیم بوته میباشد. هدف این مقاله آموزش تکثیر گیاه پتوس با استفاده از روش قلمه زدن در آب است. لطفا تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
قلمه زدن درست و اصولی پتوس
برای تکثیر هر گیاهی ابتدا باید یک قلمه مناسب از آن گرفت. به دو روش میتوان از گیاه پتوس قلمه گرفت. یک روش قلمه تک برگی و روش دیگر قلمه ساقه است که ما از روش قلمه ساقه استفاده میکنیم. برای ایجاد یک قلمه مناسب، طبق مراحل زیر عمل کنید.
ابتدا یک ساقه سالم و شاداب را برای قلمه زدن انتخاب کنید. دقت داشته باشید که حتما شاخهای سالم و بدون آفت را برای تکثیر پتوس انتخاب کنید. در غیر این صورت گیاه شما عمر زیادی نخواهد کرد. طول ساقه انتخابی بهتر است بین 10 الی 15 سانتیمتر باشد. در صورت امکان شاخه باید دارای چند گره باشد. گره محل اتصال برگ به ساقه گیاه است.
ساقههایی که دارای ویژگیهای زیر هستند را انتخاب نکنید:
- ساقههایی با برگ سیاه
- ساقههایی با چند برگ قهوهای
- ساقههایی با لکههای قهوهای
- ساقههایی با قسمتهای خشک
- ساقههایی با وجود شواهد پوسیدگی
ساقه را درست از قسمت زیر گره قطع کنید چرا که ریشه در همین قسمت تشکیل میشود. 5 برگ برای فتوسنتز روی ساقه نگه دارید و باقی را حذف کنید. برگهای پایینی را برای جلوگیری از پوسیدگی، قطع نمایید.
ریشه دار کردن قلمه های پتوس در آب
یک شیشه انتخاب کنید که گنجایش تمامی قلمههای شما را داشته باشد. عمق آب به قدری باشد که دو گره پایینی ساقه را بپوشاند. برای ریشه دار کردن پتوس می توانید از هورمون ریشه زایی استفاده کنید. هورمون ریشه زایی درصد ریشه زایی را بالا می برد و پروسه آن را تسریع می بخشد. ما به شما استفاده از هورمون ریشه زایی زیر را توصیه می کنیم.